به گزارش سایت صلاة: مسأله روزه در دین مبین اسلام جوانب مختلفی دارد. با هدف بررسی فلسفه روزه در اسلام و نیز راه های تشویق جوانان به روزه گرفتن، گفت و گوی کوتاهی انجام دادیم با حجت الاسلام "غیاث" از اساتید دانشگاه. متن این گفت و گو به شرح ذیل است:
در رابطه با فلسفه ی روزه در دین مبین اسلام توضیح دهید؟
در مورد روزه و هرعبادت دیگر، فلسفه ی اصلی این است که انسان پاسخ مثبت به خداوند متعال می دهد و با پاسخ مثبت دادن به دستورات خداوند هویت انسانی انسان ها تقویت می شود و فلسفهی خصوصیش هم تثبیت. اخلاص یعنی کار برای خدا کردن در زندگی خصوصی انسان هاست.
چگونه جوانان را تشویق به روزه داری کنیم؟
یک مبنای کلی هست و آن اینکه کاری کنیم بچه های ما هویت انسانی خودشان را باور کنند. انسان اگر هویت انسانی خودش را باورکند، به سمت عبادت و بندگی خدا طبعا گرایش پیدا می کند.
اینکه بعضی ها چنین گرایشی ندارند بخاطر این است که از انسان بودن خودشان غافلند، موجودیت شان را می بینند اما موقعیتشان را نمی بینند و وقتی موجودیت شان را ببینند فقط به فکر خوردن و خوابیدن و این جور چیزها هستند چون موجودند و مثل هر موجود دیگر گرایشات مادی دارند اما وقتی موقعیت شان را ببینند طبیعتا به سمت بندگی خداکه می فرماید: "و ما خلقت الجن والانس الالیعبدون" سوق پیدامی کنند.
بنابراین روش مبنایی این است که ما یک کاری کنیم فرزندان ما انسان بودن خودشان را، با شخصیت دادن به ایشان، با نام نیک انتخاب کردن برایشان و با لقمهی حلال انشاءالله پیدا کنند و این کار ممکن خواهد بود انشاءالله.
قابل ذکراست که روزه مانند هرعبادتی هم احکام دارد و هم آداب و هم اسرار، احکامش را باید در رساله های عملیه ی موجود پیدا کرد که در آنها به بخشی از آداب آن هم اشاره شده است که باید آنها را یاد بگیریم، اسرار آن را هم که ما اکنون به قسمتی از آن اشاره کردیم که اگر همهی اینها رعایت شود روزه ی ما هم صحیح است و هم کامل انشاءالله مقبول.