دیدار 2 ساعته عصر روز دوشنبه دکتر احمدی نژاد و دکتر لاریجانی در محل مجلس شورای اسلامی واکنش عملی تصویرسازی وارونه رسانه های بیگانه و برخی رسانه های ضداصولگرای داخلی در مورد پیام های انتخاب رئیس مجلس هشتم بود.
به گزارش رجانیوز، پس از این دیدار که با استقبال رئیس جمهور از انتخاب لاریجانی و موضع قاطع وی در قبال گزارش البرادعی و ابراز امیدواری برای تقویت تعامل دولت و مجلس همراه بود، العربیه، رسانه وابسته به دربار سعودی که پیش از این، انتخاب لاریجانی به عنوان رئیس مجلس را چالشی برای آینده ریاست جمهوری احمدی نژاد خوانده بود، اذعان کرد: لاریجانی در پرونده هسته ای در کنار دولت ایران قرار گرفت.
حسن الفحص گزارشگر العربیه ادامه داد: تعیین علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس ایران نشانه آشکاری درباره این موضوع است که وی در مسئله هسته ای در کنار دولت قرار خواهد گرفت و بیشترین آگاهی را در این مسئله دارد.
این در حالیست که رسانه های بیگانه موج هماهنگ و متراکمی را درخصوص رودرو نمایاندن لاریجانی و احمدی نژاد آغاز کرده بودند. الحیات چاپ لندن با ادعای اینکه ریاست لاریجانی بر مجلس، شکست احمدی نژاد است، افزوده بود: آن دسته از ناظران سیاسی که به تباین افکار بین احزاب جریان محافظه کار معتقدند می گویند انتخاب لاریجانی به عنوان نامزد مورد حمایت محافظه کاران سنتی شکست حزب طرفدار احمدی نژاد رئیس جمهور ایران را رقم می زند.
خبرگزاری آلمان نیز در گزارش های متعددی با اشاره به کناره گیری لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی به دلیل اختلاف با احمدی نژاد، وی را رقیب ریاست جمهوری آینده خوانده و اضافه کرده بود: لاریجانی با پیروزی چشمگیر در انتخابات مجلس در ماه مارس هدایت جناح جدید محافظه کار را که اعضای آن پیشتر از احمدی نژاد حمایت می کردند و به تدریج از وی فاصله گرفتند بر عهده گرفت و در انتخابات داخلی مجلس سمت ریاست این نهاد را نیز بدست آورد. علیرغم این که لاریجانی از نظر آرمانی و ایدئولوژیکی به معنی وفاداری به اسلام و نظام روحانیت در ایران با احمدی نژاد اشتراک دارد اما وی نمادی از موج سیاسی جدید و میانه رو محسوب می شود که غرب دستکم می تواند با آن وارد مذاکره شود.
بی.بی.سی نیز در تحلیلی کاملاً مشابه ریاست لاریجانی را شکست احمدی نژاد خوانده و ادعا کرده بود: علی لاریجانی که قرار است به عنوان رئیس جدید مجلس هشتم ایران انتخاب شود، رقیب سیاسی احمدی نژاد است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به قلم گزارشگر ایرانی خود در این زمینه نوشته بود: نمایندگان مجلس ایران روز چهارشنبه به طور قاطع علی لاریجانی را به عنوان رئیس جدید مجلس انتخاب کردند و با تقویت رقیب احتمالی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در انتخابات ریاست جمهوری سال اینده، پیامی جدی از نارضایتی را برای وی ارسال کردند. انتخاب لاریجانی برای این سمت مهم و کلیدی موقعیت وی را در استانه انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و نه برای رقابت با احمدی نژاد بالا برد. وی سال گذشته به دلیل اختلافات با احمدی نژاد از سمت مذاکره کننده هسته ای ایران استعفا کرد. احتمال می رود وی از حمایت چشمگیر مقامات بلند پایه روحانی برخوردار شود که خواهان رویکردی کمتر مقابله جویانه با غرب هستند.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست هم انتخاب لاریجانی را مشکل دیگری برای احمدی نژاد خواند و ادعا کرد: این رویداد دومین مشکل احمدی نژاد در چند ماه و بعد از انتخابات ماه سپتامبر است که اکبر هاشمی رفسنجانی به ریاست مجلس خبرگان برگزیده شد.
سایر رسانه های مهم دنیا مانند الجزیره و رویترز نیز تحلیل های مشابه با نتیجه گیری تشدید تقابل میان دولت و مجلس با ریاست لاریجانی را مخابره کردند. این موج تصویرسازی وارونه از آینده روابط دولت و مجلس و نحوه تعامل لاریجانی و احمدی نژاد در شرایطی بالا گرفت که لاریجانی طی 2 هفته اخیر بارها بر تعامل با دولت به جای تقابل تأکید و حتی از برخی رفتارهای مجلس هفتم و هیئت رئیسه آن در قبال دولت به صورت تلویحی با عنوان "مچ گیری" انتقاد کرده بود. |