شب 21 :
فضیلتش زیادتر است از شب نوزدهم و باید اعمال آن شب را از غسل و احیا و زیارت امام حسین (ع ) و نماز هفت قل هو الله و قرآن سرگفتن و صد رکعت نماز دعاى جوشن و غیرها در این شب بعمل آورد و نماز امشب هشت رکعت است به حمد و هر سوره اى که میسر است و از این شب شروع میشود.
در این شب حمادبن عثمان بر حضرت صادق ع وارد شد. حضرت سئوال کرد که غسل کرده اى . عرض کرد بلى . پس حضرت حصیرى طلبید و حماد را نزدیک خویش خواند و مشغول نماز گردید و پیوسته آنحضرت نماز خواند و حماد نیز خود را بآنحضرت چسبانیده بوده و نماز میخواند تا از نمازهاى خود فارغ شدند. پس آنحضرت دعا کرد و جماد آمین گفت تا صبح طلوع کرد. آنجناب اذان و اقامه گفت و بعض غلمان خود را طلبید و پیش ایستاد و نماز صبح خواند در رکعت اول حمد و انا انزلناه و در دوم حمد و توحید خواند و بعد از نماز مشغول به تسبیح و تقدیس و مسلمات شد. پس سر به سجده نهاد و بمقدار یک ساعت بجز چیزى از آنجناب شنیده نشد. پس از آن ، این دعا را خواند:
"لا اله انت مقلب القلوب و الابصار "
شب 22 :
نمازش هشت رکعت است به حمد و هر سوره که خواهد و غسل و دعاهاى این شب را بعمل آورد.
شب23 :
از دو شب قدر سابق افضل است و از احادیث بسیار مستفاد میشود ک شب قدر همین شب است و این شب جهنمى است و در این شب جمیع امور بر وفق حکمت مقدر میگردد. و از براى این شب غیر از اعمالیکه با دو شب سابق مشترک است چند عمل دیگر است :
1- خواندن سوره عنکبوت و روم که حضرت صادق (ع ) قسم یاد فرمود که خواننده این دو سوره در این شب از اهل بهشت است .
2- خواندن سوره حم دخان .
3- خواندن انا انزلناه .
نماز امشب هشت رکعت است به حمد و هر سوره که میسر شود علامه مجلسى فرموده که هر مقدار قرآن که ممکن باشد در این شب بخوانند و دعاهاى صحیفه کامله را بخوانند، خصوصا دعاى مکارم الاخلاق و دعاى توبه و روزهاى این شبها را نیز باید حرمت داشت و بعبادت و تلاوت و دعا بسر آورد. زیرا که در احادیث معتبر، وارد شده است که روز قدر در فضیلت مثل شب قدر است انتهى .