ضرورت ترویج یک گفتمان متفاوت در کشور و داشتن برنامههایی برای عبور از مشکلات و رهایی از وابستگی اقتصاد کشور به نفت و تحقق پیشرفت همه جانبه کشور، مهمترین انگیزه اینجانب برای ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری بود.
البته اگر نامزدهای اصولگرا مصمم به تحقق بخشیدن به این برنامهها باشند و این اطمینان برای بنده حاصل گردد ضرورتی برای ادامه حضور در عرصه انتخابات نمیبینم. معتقدم که دولت باید از نخبگانِ ولایتمدار تشکیل شود و دولتِ صداقت، صراحت، سلامت، شفافیت، عدالت، مشارکت، تعامل، کار و تولید برای پیشرفت تشکیل گردد.
شفافیت اداری، مالی، اقتصادی، بودجه و ...، حرکت به سمت اقتصاد غیر متکی به نفت، باید از برنامه های دولت باشد.
هدفمندسازی یارانهها به صورت کامل با روشی مناسب با جهتگیری تولید ثروت و رفع محرومیت، ارتقاء موقعیت جهانی جمهوری اسلامی از ضرورتهای مقطع فعلی کشور است.
بر این باورم که اگر مسئولان و مردم به رهنمودهای مقام معظم رهبری عمل کنند، نه تنها کشور از ورود به عرصه اقتصاد ریاضتی مصون خواهد ماند بلکه تحریمها، با دستاوردهای بسیار ارزشمندی پشت سر گذاشته خواهد شد.
دولت بعدی با توجه به کاهش درآمدها ناچار خواهد بود بخشی از خدمات ارائه شده را حذف کند هرچند مایل به انجام آن نباشد. مع الأسفهمچنان وعدههای محقق نشدنی فراتر از توانایی کشور و خارج از اختیارات رئیس جمهور توسط نامزدها داده میشود.
عرصه انتخابات نوعا به مسابقهای برای دادن وعدههایی تبدیل شده است که منابع تأمین آن مشخص نمیگردد و یا به ذکر کلیات اکتفا میشود.
حال آنکه اگر بنا باشد فقط هزار تومان به ازای هر ایرانی در هر ماه به بودجه دستگاهی اضافه شود، سالانه به بیش از 900 میلیارد تومان بودجه نیاز است.
با توجه به میزان پایین ساعات کاری مفید، تعطیلات زیاد، و اسراف بیش از حد در مصرف، تورم افزایش خواهد یافت و قدرت ریال نسبت به ارزهای خارجی همچنان روند کاهشی به خود خواهد گرفت. این واقعیتی است که در صورت ادامه روش فعلی توسط مسئولان و مردم ادامه خواهد یافت.
دولتها در مقاطع مختلف نیاز به اتخاذ تصمیماتی دارند که هرچند به نفع مردم و کشور است لیکن محبوبیت را به خطر میاندازد. دولت باید در چنین مواردی مصالح مردم را بر وجهه مردمی خویش ترجیح دهد و همچون یک جراح دلسوز گاه بر خلاف میل عمومی اما به مصلحت مردم عمل نماید.
ارزیابی وضعیت موجود و استراتژیها و راهکارها و به عبارتی برنامههای مورد نظرم را در سه کتاب به شرح زیر به رشته تحریر در آوردهام و معتقدم که باید این برنامهها به اجرا در آید.
دو کتاب آخر در دست انتشارند و هنوز منتشر نشدهاند، لیکن جهت اطلاع افکار عمومی، هر سه کتاب در سایت شخصی اینجانب قابل دریافت و دسترسی است.
البته هر فردی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب میشود موظف است برنامههای خود را در معرض ارزیابی کارشناسان و نخبگان کشور قرار دهد تا حتیالمقدور اصلاح شود و تصمیم از پختگی و همه جانبه نگری برخوردار باشد.
معتقدم مهمترین وظیفه دولت اتخاذ تصمیمات درست است و این امر در صورت استفاده دولت از توان کارشناسی کشور میسر میباشد.
تجربه اینجانب در امور اجرایی و بویژه حضور چند ساله در شوراهای عالی تصمیم گیری کشور، سفر به اقصی نقاط ایران و بازدید از امکانات و تواناییها و کاستیها و نیازها از یک سو و نیز آشنایی با راههای پیشرفت سایر کشورها که طی مأموریت به کشورهای مختلف داشتهام، و همچنین برخورداری از تحصیلات مرتبط با حوزه وظایف ریاست جمهوری یعنی دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، آگاهی نسبت به مسائل اقتصادی، صنعتی و انرژی و آشنایی با نقاط قوت و ضعف اقتصادی کشور و فرصتها و تهدیدات و راهکارهای برون رفت از مشکلات، آشنایی با محیط بینالملل و تجربه طولانی در عرصه سیاست خارجی، آشنایی با موضوعات فرهنگی و رسانهای (که در مقالات متعدد و چند کتاب در این رابطه منعکس گردیده است) همگی از دلایل ورودم به این عرصه بوده است.
بنده در تبلیغات انتخاباتی به امکانات رسانهای عمومی و مناظرهها و سخنرانیهایی که نامزدها دعوت میشوند اکتفا میکنم و به تبلیغات پرهزینه انتخاباتی اعتقادی ندارم و معتقدم چنین تبلیغات سنگین و پر هزینهای نامزدها را پیشاپیش وامدار گروه های پشتیبان خود میکند.
بنده عضو هیچ حزب و گروهی نیستم و به عنوان نامزد مستقل و اصولگرا و ولایتمدار وارد عرصه انتخابات میشوم لیکن از اعلام حمایت احزاب و گروهها و تشکلهای اصولگرا و ولایتمدار استقبال مینمایم.
برگزاری مناظره بین نامزدها چه در صدا و سیما و چه در مراکز مختلف دانشگاهی و غیره را برای شناسایی نامزد اصلح مفید دانسته و از آن استقبال نموده و آمادگی خود را برای مناظره با هر کدام از نامزدها با هر گرایشی اعلام میدارم.
ایجاد گفتمانی متفاوت در سطح کشور و اصلاح گفتمان انتخاباتی رایج که به زیر سؤال بردن دستاوردهای بزرگ نظام، دامن زدن به توقعات مردم و دادن وعدههای بیاساس و محقق نشدنی از سوی نامزدها از مشخصههای آن است تکلیفی بود که بنده در این خصوص احساس کردم و توفیق در ارتقاء آگاهیهای عمومی در این زمینه را پیروزی بزرگی برای خود میدانم هرچند که الزاماً منتهی به رأی آوردن بنده نشود. نتیجه هر چه شود خود را پیروز میدان میدانم زیرا عمل به تکلیفی بوده است که در این خصوص احساس کردهام و آرزو هم نمیکنم که در این رقابت پیروز شوم، بلکه دعا میکنم که هر چه خیر اسلام، ایران، نظام اسلامی و مردم است پیش بیاید.
بنده سخنگویی ندارم و خود مواضعم را اعلام مینمایم. از حامیان خود نیز میخواهم از غلو کردن و بیان موضوعات غیر واقعی پرهیز نموده تمام ضوابط انتخاباتی را رعایت کرده و بویژه از تخریب یا تبلیغ علیه سایر نامزدها اکیداً پرهیز کنند.