ای کسانی که ایمان آورده اید، از مخالفت خدا بپرهیزید و هر انسانی باید بنگرد که چه چیزی را برای فردایش فرستاده، قانون خدا را رعایت کنید که او را بر کارهای شما آگاه است.
پیام آیه:
دو تقوی مطرح است: 1ـ تقوای عملی یعنی « انجام واجب ها و دوری از حرام ها» 2ـ تقوای محاسبه یعنی: « توجه دوباره به کارهای انجام شده »
آیه اول سوره خطاب به پیامبر اسلام (ص) بعد از اولین نزول وحی در غار حرا به خانه آمد و جامه به خود پیچید و خوابید و خداوند او را به قیام و انذار و تبلیغ فرا خواند.
نام های دیگر سوره:
ندارد
محتوای سوره:
دعوت پیامبر (ص) به قیام و انذار و ابلاغ آشکار و صبر و استقامت در این راه. رستاخیز و صفات دوزخیان، همانها که به مقابله با قرآن برخاسته و به استهزای حق پرداختند. ویژگیهای دوزخ و انذار کافران و علت جهنمی شدن از جمله: ترک نماز و اطعام مساکین، فرو رفتن در بطالتها و انکار روز جزا. ویژگیهای بهشتیان. تأکید بر امر رستاخیز با سوگندهای پی در پی. ارتباط سرنوشت انسان با اعمالش. چگونگی فرار افراد جاهل و بی خبر و مغرور و خود خواه از حق.
ترتیب:
به ترتیب جمع آوری، هفتاد و چهارمین سوره است و به ترتیب نزول، چهارمین سوره است که بعد از سوره «مزمل» و قبل از سوره «لهب = مسد» نازل شده است.
امام باقر (ع) فرمود: «کسی که سوره مدثر را در نماز فریضه بخواند بر خداوند حق است که او را همراه پیامبر (ص) و در جوار و درجه او قرار دهد و در زندگی دنیا و بدبختی و رنج دامنش را هرگز نگیرد.»