خوشحالیم با جوانی هم صحبت هستیم که به این مسائل اهمیت می دهد و می خواهد زندگی خود را با چشمانی باز و بر اساس دین و عقل و منطق بنا کند و نشانه آن هم همین اقدام شما به افزایش آگاهی و مشورت با دیگران است. امیدواریم راهنمای خوبی برایتان، در زمینه سوالی که پرسیده اید، باشیم.
پرسشگر گرامی؛ امر ازدواج و انتخاب همسر برای نسل جوان از اهمیت بالایی برخوردار است. موفقیت یا عدم موفقیت در این امر مقدس و درعین حال حساس، تعیین کننده سرنوشت جوانان است و سلامت جسم و روان و پیشرفت های مادی و معنوی آنان در عرصه های اجتماعی، ارتباطی تنگاتنگ با درستی یا نادرستی انتخاب همسر و پایداری یا ناپایداری ازدواج دارد، و خواستگاری آغاز این راه مقدس است.
بهتر است جلسه خواستگاری برای صحبت مستقیم دختر و پسر وقتی اتفاق افتد که تحقیقات لازم درباره دختر و خانواده اش از منابع تحقیق ( همسایه ها، دوستان و آشنایان، رجوع به محل تحصیل یا کار فرد مورد نظر و ...) توسط خانواده پسر و همچنین تحقیقات لازم درباره پسر، توسط خانواده دختر صورت گیرد (خاصه اگر طرفین نا آشنا باشند) و پس از آن اگر رضایت طرفین در این مرحله حاصل شد، برای تکمیل شناخت، اقدام به صحبت های مستقیم و رو در روی دختر و پسر شود (زیر نظر خانواده های طرفین)؛ کاری که بسیاری از خانواده ها آن را انجام می دهند. حتی برخی خانواده ها پس از گذر از این مرحله حیاتی و مهم، در جلسه اول خواستگاری، پس از صحبت های معمولی (و نه صحبت درباره مهریه و قرار عقد و ...) که بین خانواده ها صورت می گیرد مدت زمان کمی هم از داماد می خواهند که در جلسه حضور داشته باشد، تا دختر و پسر همدیگر را در یک نظر ببیند و تنها یک احوال پرسی ساده کنند تا اگر همدیگر را پسندیدند در جلسات بعدی اقدام به صحبت مستقیم با یکدیگر کنند. حسن این کار این است که شاید دختر و پسر از یکدیگر خوششان نیاید ( از طرز رفتار، صحبت، قیافه و ...) و دیگر نیازی به صحبت کردن با هم نداشته باشند و این ارتباط برای ازدواج همین جا قطع شود.
حال اگر از این مرحله گذشتید و توافقات اولیه صورت گرفت، به جلسه رسمی خواستگاری می رسیم که در آن جا دختر و پسر برای شناخت بیشتر از هم اقدام به پرسش از یکدیگر می کنند. در این زمینه و برای پاسخ به پرسشی که مطرح کردید، توجه شما را به مطالب زیر جلب می کنم و در پایان، ادامه مطلب...